Goede Kwaliteit lumen King Led Grow Light 630w Kweeklampen Volledige Spectrum Led Grow - de Peperpot

Published sep. 21, 21
7 min read

Beginnershandleiding Voor Kweeklampen Voor Binnenshuis - depeperpot.nl

Ontdek hoe je je cannabiskweeklampen positioneert voor maximale effectiviteit. DE 3 MEEST VOORKOMENDE TYPEN MODERNE KWEEKLAMPEN Hedendaagse binnenteelt van cannabis bevat gewoonlijk minstens een van de volgende drie kunstmatige lichtbronnen: HID, CFL en LED. Vaak gebruiken kwekers een combinatie van groeilampen - Beginnershandleiding voor kweeklampen voor binnenshuis. Uiteraard zijn er andere, meer verouderde lichttechnologieën, maar deze zijn vrijwel allemaal net zo oud als de VHS videobanden.

LED of Light Emitting Diode is de opkomende technologie die de heerschappij van HID voor cannabisteelt lijkt te doorbreken. De laatste generatie van LED systemen is nu in staat om vergelijkbare en in sommige gevallen zelfs betere wiet te produceren dan de gemiddelde HID opstelling (Fluence Spydr 2I). PAR of fotosynthetisch actieve straling is de maatstaf die LED fanaten het voornaamst achten.

Houd het simpel. Beschouw licht in termen van watt en energierekeningen. De vraag hierbij is: “Hoeveel stroomverbruik?” Gevolgd door: “Hoeveel warmte produceert de lamp en hoeveel licht straalt ze uit?” OUDERWETSE HID In eenvoudige stonertermen heeft HID wat nieuwe toeters en bellen gekregen, maar de kernprincipes van het telen van cannabis met dit soort kunstmatig licht blijven gelijk.

spectrum King Led Sk602+gh Led Kweeklamp - Klusspullen Kopen? - depeperpot.nl

Echter zijn dual spectrum HPS lampen een populair alternatief en waarschijnlijk zelfs beter voor autoflowering soorten. 400W en 600W lampen zijn het meest geschikt voor binnenteelt van cannabis. De lichten dienen op gelijk niveau te hangen. De optimale lichthoogte of OLH ligt tussen de 30-50cm van het bladerdak van de planten. Fluence Spydr 2I LED kweeklamp - Klusspullen kopen?.

Verlichting Kweken Waar Moet Je Op Letten? de PeperpotEnergiezuinige Lampen Op Een Rij depeperpot.nl

Het best kun je bevestigingsmechanismen gebruiken die gemakkelijk verstelbaar zijn en geherpositioneerd kunnen worden, aangezien de planten groeien en groter worden. Zaailingen en stekjes vinden 600W MH mogelijk te intens. Hierbij is een 60cm+ afstand boven het bladerdak wellicht geschikter. Rommel niet met lamprailsystemen, tenzij je bouwkundige kennis bezit - Fluence Spydr 2x. Stationaire lichten die niet wiebelen, met horizontale peren op gelijke hoogte in een schone, open reflector zijn standaard voor professionele teelt.

Glazen filters en lampen en lucht-koelende lichten zijn prijzig. Koelbuizen zijn daarom eigenlijk alleen geschikt voor kastkweek. Ze bezitten namelijk ongeveer de slechtste reflectie eigenschappen van alle reflectoren op de markt. Het toevoegen van meer lichten en ventilatoren, betekent een hogere energierekening. LICHT EN KWEEKRUIMTE Algemeen gesproken, is 400-600W per m² ruim voldoende licht voor thuiskweek.

Kweken Voor Beginners - de Peperpot

Zoveel mogelijk lampen in een kweekruimte proppen, is geen snelle route naar royale oogsten. Meer HID lampen betekent meer licht, maar ook veel meer warmte. En deze jongens worden heet. 250W lampen zijn alleen voor micro-kwekers. Het enige voordeel wat de 250W lamp biedt, is dat de toppen van de plant tot wel 20cm in de buurt van de lamp kunnen komen.

Je kunt 16 wietplanten in 11l vierkante bakken kwijt in een kweekruimte van 1m² met een SOG. Lumen King LED Grow light 630W. Anderzijds kan een kweker dezelfde ruimte vullen met één grote plant met behulp van de Scr, OG methode. Hoe dan ook; de oogst is vergelijkbaar. Nogmaals, het draait allemaal om hoe je het licht en de kweekruimte gebruikt (Spectrum KING LED SK602+GH).

spectrum King Led Sk602+gh + Dimmer Led Kweeklamp Kopen - Online de PeperpotJe Eigen Indoor Groentetuin - Tuinieren Nederland de Peperpot


Een 250W CFL kan vergelijkbare resultaten opleveren als een 400W MH licht. Dat wordt gedaan door een CFL tot 10cm boven het bladerdak van de planten te hangen. Lumen King LED Grow light 630W. CFL is koel en kan heel dicht bij de planten komen zonder het gebladerte te verbranden. Daarnaast verhogen CFL lampen de temperatuur van de kweekruimte slechts marginaal.

spectrum King Led Sk602+gh Volledige Spectrum Plant Led Kweeklampen Indoor

spectrum King Led Sk602+gh - Beste Kweeklampen depeperpot.nlDe Beste Led Kweeklampen Van 2021 - Kweken Met Led de Peperpot
lumen King Led Grow Light 630w Led Kweeklamp - Klusspullen Kopen? de PeperpotEnergiezuinige Lampen Op Een Rij depeperpot.nl

CFL lichten zijn soms de enige optie voor micro-telers. Helaas levert CFL zowel geen indrukwekkende lumen als PAR resultaten op. Erger nog is dat CFL lampen niet zo effectief zijn voor bloeiende wiet. Cannabisplanten vereisen veel intensere belichting tijdens de bloei dan CFL kan bieden. Verwacht lichte oogsten en slappe toppen met CFL lichten in de bloeifase.

Op dit moment is de situatie te vergelijken met het moment waarop flatscreen televisies voor het eerst verkrijgbaar waren rond de eeuwwisseling. De voordelen en verbeteringen waren voor iedereen duidelijk zichtbaar. De beperkende factor was echter de zeer hoge prijs die de leidende fabrikanten eraan hingen. Hoogwaardige LED kits van 350-400W kunnen een 600W MH verslaan en HPS opstellingen met een volledig spectrum zijn niet goedkoop.

De allerbeste systemen zijn koel en ongelofelijk economisch op de lange termijn. De hang-afstanden verschillen sterk, dus wees je als koper hiervan bewust en zorg ervoor dat je de instructies van de producent leest. Kopen Groeilampen LED & Complete Kweektent. Hieronder duiken we in de wetenschap achter het lichtrendement. Daarmee kun je het ideale vermogen en de optimale positie van je kweeklampen voor cannabis bepalen.

Groeilampen - depeperpot.nl

LICHTSPECTRUM, PAR EN LUMEN Licht bestaat uit fotonen. Dit zijn kleine deeltjes die zich met de snelheid van het licht verplaatsen. Fotonen in lichtstralen vibreren met verschillende frequenties en op diverse golflengten. Mensen kunnen fotonische straling binnen golflengten van 380–680nm waarnemen. Bij planten varieert de gevoeligheid voor licht echter van 200 tot 800nm.

De golflengten die biochemische processen in planten het meest activeren, noemen we PAR (fotosynthetisch actieve straling). Deze hebben een spectraal bereik van 400-700nm. Je kunt licht meten in fotometrische hoeveelheden op basis van de gevoeligheid van het menselijk oog voor kleur. Een andere optie is met radiometrische aantallen, gerelateerd aan de energie die lichtstralen transporteren.

Fotometrische metingen geven echter geen indicatie van hoeveel lichtenergie een lamp aan een plant levert voor fotosynthese. Dit omdat de PAR-waarde daarbij niet wordt inbegrepen. Ondanks dat kunnen lumen en lux wel een eerste indicatie geven van het rendement van een specifieke lamp - De beste led kweeklampen voor thuis. Daarnaast kunnen we verschillende producten vergelijken door hun fotometrische efficiëntie te meten met de lumen/watt-verhouding.

Kweken Met Led? Bekijk De 10 Meest Gemaakte Fouten - de Peperpot

Lux en lumen werken prima voor het meten van MH, HPS, CFL en T5-lampen. Ze geven echter geen nauwkeurige meting van de efficiëntie van een ledlamp voor cannabisteelt. PAR EN PPFD BIJ DE BEREKENING VAN HET WATTAGE Over het algemeen ligt de minimale hoeveelheid breed-spectrum licht die een cannabisplant nodig heeft rond de 9000lm per vierkante meter.

Cannabis is een veeleisende plant. Straling boven de grenswaarden van een variëteit, levensstadium of omgevingsfactoren verhoogt echter niet noodzakelijkerwijs de opbrengst. Omgekeerd kan teveel fotonische druk schade aan de bladeren en toppen veroorzaken. Met andere woorden: de topproductie neemt toe wanneer de cannabisplant 20-30 mol aan PAR-licht ontvangt per dag, bij 30-40 mol vervlakt dit en boven de 40 mol neemt het af.

DE ‘WATT PER VIERKANTE METER’-REGEL: HOEVEEL PLANTEN KUN JE KWEKEN? Ledsystemen produceren een hogere PAR dan MH, HPS en andere soorten lampen. Ondanks dat vereisen je planten ongeveer dezelfde hoeveelheid watt per vierkante meter om een oogst te genereren vergelijkbaar met die van traditionele HID-lampen. Houd er tevens rekening mee dat ledsystemen vaak als krachtiger worden aangeprezen dan het feitelijke elektrische vermogen.

Goede Kwaliteit Fluence Spydr 2x Groeilampen Kweek Lamp - de Peperpot

Hier is een algemeen overzicht van het benodigde vermogen om vitale cannabisplanten te kweken met verschillende verlichtingssystemen. In de vroege vegetatieve fase vereisen ze ongeveer de helft hiervan. Als maatstaf: kunnen ongeveer de volgende oppervlakte beslaan: kunnen ongeveer de volgende oppervlakte beslaan: Wil je een idee krijgen van de hoeveelheid lichtintensiteit waaraan je je planten blootstelt? Dan kun je een luxmeter aanschaffen om de lichtintensiteit op verschillende punten in het bladerdak te meten.

Om de hoeveelheid lux op het bladerdak te berekenen, deel je het aantal lumen van de verlichting gewoonweg door het aantal vierkante meter belicht oppervlak. Wanneer je een lamp die 100. 000lm produceert op een afstand van 1m van de toppen van de planten plaatst, dan belicht deze een oppervlak van 1m², met een intensiteit van 100.

Meer van Origineel cadeau

Navigation

Home

Latest Posts

Dit Zijn De 5 Beste Shoptips - beste koop

Published Dec 22, 22
27 min read

Waar Vind Je De Beste Koopjes? - koopjes

Published Dec 11, 22
27 min read